המדריך המלא: איך להתכונן לוועדה רפואית בביטוח לאומי?

אם אתם סובלים מליקוי רפואי או ממחלה, אם עברתם תאונת דרכים או תאונת עבודה ייתכן ותהיו זכאים לקצבת נכות מהביטוח הלאומי. על מנת לקבל את הקצבה, עליכם להגיש בקשה לביטוח הלאומי ולעבור בדיקה של ועדה רפואית. מאמר זה יסביר אודות הוועדה הרפואית של הביטוח הלאומי, ימנה את החומרים הרפואיים שעליכם להציג בפניה, יפרט את השלבים  בתביעה ויענה על שאלות נפוצות, שאולי יש לכם.  

 

מהי ועדה רפואית של הביטוח הלאומי?

הוועדה הרפואית של הביטוח הלאומי הינה גוף מקצועי, המורכב ממספר אנשי מקצוע:

  1. רופא מומחה בתחום הרפואה הרלוונטי.
  2. פקיד מטעם הביטוח הלאומי, שאמון על ניהול הוועדה ועל רישום הפרוטוקול.

תפקידה של הוועדה הוא לקבוע את זכאותו של התובע וכן, גם את דרגת הנכות שלו, על פי קריטריונים רפואיים קבועים.  

 

אילו חומרים רפואיים יש להכין לוועדה הרפואית?

חשוב מאוד להצטייד בחומרים רפואיים עדכניים, שכן הנכם טוענים לקצבת נכות עבור מצב רפואי עכשווי, כולל: סיכומי ביקור אצל רופא משפחה, סיכומי ביקור אצל רופאים מומחים, סיכומי אשפוזים בבתי חולים או ניירת רפואית שמעידה על ניתוחים. כמו כן, לאחר הגשת מסמך התביעה בצירוף המסמכים הרפואיים מתבקשים התובעים לרוב לעבור בדיקות רפואיות, שיאמתו את הליקויים הרפואיים, אליהם הם טוענים. בעת הגשת התביעה, תתבקשו לחתום על כתב ויתור סודיות רפואית, שמאפשר לביטוח הלאומי לפעול מול גופים רפואיים (כמו: בתי חולים או קופת החולים שלכם), כדי להשיג חומרים רפואיים, שיאמתו או יפריכו את טענתכם לליקוי רפואי. לכן, חשוב מאוד לגבות את טענותיכם במסמכים אותנטיים, רלוונטיים ועדכניים.  

 

השלבים בוועדה הרפואית

  1. הרופא הממונה מטעם הביטוח הלאומי מעיין במסמכים הרפואיים שהגשתם, במסגרת תיק התביעה שלכם.
  2. הוועדה תבדוק את המצב הרפואי שלכם – תתבקשו להציג את עצמכם ולספר על הליקויים הרפואיים שבגינם הגשתם את התביעה כמו גם, על הקשיים התפקודיים שהם גורמים לכם ובגינם אתם טוענים לנכות. לאחר מכן, יחליט הרופא אם יש צורך לבצע גם בדיקה במעמד הוועדה או להפנות אתכם לבדיקות נוספות.
  3. לאחר שתעזבו את הוועדה, יסכמו חברי הוועדה את הדיון ויקבעו את אחוז הנכות הרפואית שלכם, לאור הממצאים הרפואיים. אחוז הנכות ייקבע לפי ספר הליקויים של הביטוח הלאומי, שמגדיר אחוז נכות מסוים לכל ליקוי רפואי. בנוסף, ייקבע גם האם הנכות היא זמנית או קבועה ומה תאריך תחילתה. אם ייקבע אחוז נכות המזכה בקצבת נכות וייקבע גם שמועד תחילתה קדם לוועדה, תהיו זכאים לתשלומים רטרו-אקטיביים עבורה.

 

איך להתכונן לוועדה רפואית בביטוח לאומי?

לא מומלץ לגשת לוועדה בביטוח לאומי לבד. תביעת נכות היא עניין מורכב, הדורש הכרה שוטפת של נהלי הביטוח הלאומי ואופן התנהלות הוועדה. לכן, מומלץ להיעזר בשירותיו של עו"ד מומחה, שינחה אתכם באשר למסמכים הרפואיים שעליכם לאסוף ולהביא לוועדה, איך לדבר בוועדה רפואית, איך להתנהג בוועדה רפואית, איך להתנהג בוועדה פסיכיאטרית ועוד. עו"ד מקצועי ומנוסה בתחום הביטוח הלאומי יכול לעשות את כל ההבדל. זאת, מפני שהוא יכול לייצג את האינטרסים שלכם בצורה המיטבית, לטעון עבורכם בפני הוועדה וגם לערער על החלטתה, במידת הצורך.

 

 

ליווי מטעם משרד עו"ד ראובן צירלסון

הכנה לוועדה רפואית בביטוח לאומי דורשת מומחיות, ניסיון רב היקף ואמינות. אנחנו, במשרד עו"ד ראובן צירלסון, מספקים ללקוחותינו את ההכוונה והתמיכה הדרושים להם בתהליך תביעת נכות רפואית. אימוץ ההמלצות שלנו טרם הוועדה, בשילוב עם ליווי מטעמנו במעמדה הוועדה, ימקסם את הסיכוי שלכם לקבל את אחוזי הנכות שמגיעים לכם. משרדנו מתמחה במיצוי זכויות רפואיות, ביטוח לאומי, נכות כללית ונכות מעבודה, סיעוד, רשלנות רפואית, אובדן כושר עבודה, תו נכה, ניידות ותביעות ביטוח. לשאלות ולפרטים נוספים הנכם מוזמנים ליצור איתנו קשר במספר: 052-212-3508 ואנו נשמח לעמוד לשירותכם, עד לתוצאה המיוחלת.

מאמרים נוספים
שעשויים לעניין אותך:

-מילוי פרטים-

יעוץ ללא עלות!