תאונות דרכים

תביעות תאונות דרכים: פיצויים לנפגעי תאונות דרכים

תאונות דרכים הם אירועים שבהם מעורב כלי רכב אחד או יותר, שכתוצאה מהם נגרם נזק לרכוש או לאדם, הכולל פציעה ואפילו מוות. הן יכולות להתרחש בכל מקום שבו יש תנועת כלי רכב, לדוגמא: על כביש, שביל עירוני, חנייה ואפילו בשטח פתוח.  

תאונות דרכים הן אחד הגורמים המובילים למוות בעולם. על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי, בשנת 2020 גרמו תאונות דרכים למותם של יותר מ-1.3 מיליון בני אדם ברחבי העולם. 

 

 

ישנם גורמים רבים שיכולים להוביל להתרחשות של תאונת דרכים, למשל:

  • נהיגה בגילופין, תחת השפעת אלכוהול, סם ואפילו תחת עייפות כבדה. 
  • נהיגה במהירות מופרזת, הגבוהה מהמהירות המותרת בחוק. 
  • נהיגה בחוסר זהירות. 
  • שימוש בטלפון בזמן הנהיגה. 
  • תנאי מזג אוויר קשים, כמו גשם, שיכול להוביל לכביש חלק.
  • פגמים בדרך, כמו סדקים ומהמורות, או פגמים בכלי הרכב, כמו צמיג שטוח.

 

תאונות דרכים עלולות לגרום נזק רב, במגוון היבטים. המאמר הנוכחי ידון בגורמים האחראים לפיצוי נפגעי תאונות דרכים ובהליך לקבלת פיצוי כספי בגין תאונת דרכים.  

 

 

מי אחראי לפצות נפגעי תאונת דרכים? 

התשובה לשאלה זו משתנה, כתלות בזהותו של הנפגע. ראשית, אם הנפגע בתאונה הינו נהג, עליו לתבוע פיצויים מחברת הביטוח שלו. אם אינו מבוטח בביטוח חובה, כפי שהחוק מחייב, לא יהיה הנהג הנפגע זכאי לפיצויים למעט חריגים.

 

שנית, אם הנפגע בתאונה הוא הולך רגל, נחלקת התשובה לשתיים:

  1. אם הרכב הפוגע בהולך הרגל מבוטח בביטוח חובה, תוגש תביעת ביטוח חובה לאחר תאונה  נגד חברת הביטוח, המבטחת את רכבו של הנהג הפוגע. 
  2. במצב שבו הרכב הפוגע אינו מבוטח בביטוח או שבוצעה תאונת פגע וברח, כך שזהות הנהג הפוגע לא ידועה, אין אפשרות להגיש תביעת ביטוח חובה לאחר תאונה. אולם, במצבים אלו מבטיח חוק פיצויים לנפגעים בתאונות דרכים פיצוי להולך הרגל שנפגע בתאונת. על פיו, הם רשאים להגיש תביעה נגד הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים על נזקי גוף שנגרמו להם כתוצאה מהתאונה אליה נקלעו. 

שלישית, אם הנפגע בתאונה הינו נוסע ברכב, יוכל גם הוא להפעיל את ביטוח החובה של הרכב בו נסע ולתבוע פיצויים בעקבות התאונה. אולם, גם כאן, אם הרכב בו נסע הנוסע הנפגע לא היה מבוטח כחוק בביטוח חובה, לא יוכל הנוסע לתבוע פיצויים מביטוח חובה. גם כאן, עומד חוק הפיצויים המאפשר לו להגיש תביעה נגד הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים. 

 

 

מה צריך לעשות במעמד התאונה? 

  1. חשוב מאוד לרשום את פרטיהם של כל הצדדים שהיו מעורבים בתאונת הדרכים, כולל: 
  • פרטי הרכבים, כולל: מספר רישוי ותיאור הרכב.
  • פרטים מזהים של הנהגים, כולל: שם מלא, מספר טלפון ואפילו מספר תעודה מזהה.
  • מספר פוליסת הביטוח של כל רכב מעורב. 
  • פרטי עדים, שנכחו בזמן האירוע, כולל: שמות ומספרי טלפון. 
  • תיעוד שעת התאונה ומיקומה המדויק. 
  1. חשוב לתעד במקום התאונה את הנזקים באמצעות מצלמה, למשל: צילום של רכבים מעורבים והנזק שנגרם להם או של פרטים שנפצעו בתאונה. 
  2. בזמן קבלת טיפול רפואי יש לקבל סיכום רפואי, המתעד נזקים שנגרמו בתאונה ואת השפעתם על הנפגע. 
  3. יש לאסוף קבלות עבור הוצאות שונות שקשורות באופן ישיר או עקיף לתאונה.

 


תביעה: תאונת דרכים – איפה מתחילים?

הליך קבלת פיצויים בגין תאונת דרכים מתחיל בהגשת תביעה לבית המשפט. את התביעה יש להגיש כנגד חברת הביטוח של הרכב הפוגע והיא מהווה תביעת ביטוח חובה לאחר תאונה. בחלק מהמקרים, יכולה התביעה להיות מוגשת גם נגד הנהג הפוגע עצמו.

פיצוי בגין תאונת דרכים קלה עשוי להיות מהיר יותר, ביחס למקרים מורכבים. אולם, תהליך קבלת פיצויים בגין תאונות דרכים מורכבת יכול להיות ארוך ומורכב, גם כן. לכן, מומלץ להתייעץ עם עורך דין מנוסה בתחום תאונות הדרכים, כדי להבטיח ניהול יעיל ומיטבי של ההליך, שיוביל לקבלת הפיצויים שמגיעים לכם. 

לכן, בשלב הראשון יש לפנות לעורך דין המתמחה בתאונות דרכים, שינחה אתכם באשר למסמכים הדרושים לצורך התביעה, למשל:

  • פרטי ביטוח חובה.
  • סיכומים רפואיים. 
  • אישורים משטרתיים. 
  • קבלות על הוצאות שנגרמו באופן ישיר או עקיף, כתוצאה מהתאונה.

לפני הגשת תביעה, יתקיים תהליך משא ומתן בין הצדדים לתאונה, בכדי להגיע לפשרה שלא תחייב תביעה משפטית. במידה ולא תושג הסכמה, תוגש תביעה בפועל לבית המשפט, שיפסוק את מידת הנזק שנגרמה לצד הנפגע ואת גובה הפיצויים שיחולו על הצד הפוגע. חשוב לציין, שגם אם הוגשה תביעה לבית המשפט, עדיין יוכל עורך הדין לשאת ולתת עם חברת הביטוח ולהגיע לפשרה, כחלופה. 


תביעת פיצויים בגין תאונת דרכים עם עו"ד מומחה

משרד עורכי דין ראובן צירלסון הוא משרד בוטיק, המתמחה בתחומי הביטוח הלאומי, הנזיקין והרשלנות הרפואית, המשתף פעולה עם מיטב המומחים במשק. אנו מציעים ללקוחותינו סיוע וליווי לכל אורך הדרך, תוך הקפדה על מקצועיות, הגינות, שקיפות ודיסקרטיות עד למימוש מלא של זכויותיהם.

אם אתם גם אתם מחפשים עורך דין מומחה בעל ניסיון עשיר בנזקי גוף ותאונות דרכים, הגעתם למקום הנכון. למידע, לשאלות ולפרטים נוספים, הנכם מוזמנים לפנות אלינו למספר הטלפון: 052-2123508 או לכתובת המייל: rots.law@gmail.com ונשמח לעמוד לשירותכם.

-מילוי פרטים-

יעוץ ללא עלות!